Foto gekregen van Mevr. Schennink

Heb je ook nog een oude foto? Stuur hem dan naar:
laarschotkp@hetnet.nl

27 april 2012 een Koninklijke Onderscheiding

Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Rieky Gerritsen-Derksen is sinds 1972 bestuurslid van de E.H.B.O.-vereniging Gendt. Zij spant zich enorm in voor deze vereniging. Niet alleen als voorzitter, maar ook als organisator van bijv. herhalingslessen of het zorgdragen van voldoende bezetting bij diverse evenementen en activiteiten in Gendt zoals activiteiten voor bejaarden (6 x per jaar),verlichte carnavalsoptocht, Koninginnedagactiviteiten, wielerronde, Pinksterfestijn, Gendtse avondvierdaagse, Kersenfeest, wandeltochten etc.
Rieky besteedt 40 jaar lang vele uren per week aan het vrijwilligerswerk voor E.H.B.O.-vereniging Gannita en is de spil waar alles omdraait.

Ben Wannet is sinds 1975 actief als medisch verzorger bij voetbalvereniging De Bataven. Voorheen bij het eerste elftal, momenteel bij de A-junioren. Naast het verzorgen van blessures tijdens de wedstrijden, zorgt hij er ook voor dat spelers na blessures weer op verantwoorde wijze de sport hervatten..
Als bestuurslid van de plaatselijke E.H.B.O. zorgt hij al meer dan 35 jaar voor een sluitende begroting, aanschaffen van de benodigde materialen, inning van de contributies, inning van inkomsten voor geleverde diensten aan derden en overige administratieve werkzaamheden.
Doordat Ben Wannet ook overdag inzetbaar is, wordt er, naast zijn vrijwilligersactiviteiten als penningmeester, vaak een beroep op hem gedaan voor het verlenen van E.H.B.O. in de praktijk bij diverse evenementen en gelegenheden.
Gedurende meer dan 35 jaar zet hij zich in voor de E.H.B.O.-vereniging Gannita en voetbalvereniging De Bataven uit Gendt.

Elk jaar weer zijn er vrijwilligers van de E.H.B.O. Gendt bezig met voetverzorging van de Vierdaagse-lopers uit de regio.